BT - 15. Kapitola

17.05.2013 19:17

15. Kapitola

 Tak je tu patnáctá. Trochu krátka, ale měla jsem jí v plánu ještě kratší. Nevím, kdy bude šestnáctá, musím ještě napsat nějakou scénu někoho jiného tam. Někdy píšu tu samou kapitolu z pohledu nikoho jiného, nebo nějakou scénu, která se v přímo v kapitole nevyskytne, ale je nutná, abych věděla, jak se budou ty postavy chovat a co budou říkat. Když to píšu takhle, tak vzhledem k tomu, že mám dobře vymyšlené charaktery postav (na to jsem hrdá. Myslím, že to mi jde nejlíp), je to jako by se to psalo samo (až na to, že musím na to mít ten čas). Stane se to a to, postava je taková a makévá a už to jede. Sice to žere čas, ale myslím, že to celou povídku vylepšuje.

Ale mám teď mnohem víc času (vím, že to není ode mě hezké, ale já si ty maturity užívám), takže možná nebudete muset moc dlouho čekat.

Daisy

 

„Opravdu si nic nedáš?“ latinsky se mě ptal známý hlas už po několikáté.

Nereagovala jsem, stejně jako kdykoli před tím.

Nevím, jak dlouho nic nedělám, nic nejím, nepiju, prostě jenom sedím a koukám do prázdna. Připadá mi to jako roky, ale vzhledem k tomu, že ještě žiju, bych řekla, že je to jen pár dní.

Ačkoli jsem vůbec nevnímala okolí, věděla jsem, že holky mizí, čím dál tím více. Dokonce už po skupinkách. Už mnohokrát zhaslo to prokleté světlo, ozvalo se děsivé zaskřípění dveří, vešly hrůzu nahánějící postavy v bílých hábitech s ornamenty, někoho odtáhly, odešli, světlo se rozsvítilo. Myslíte, že jsme měly napadnout naše nepřátele, nebo se pokusit o útěk, když bylo světlo zhasnuté a dveře otevřené?

Taky mě to napadlo, ačkoli nijak zvlášť netoužím po útěku. Je mi to úplně ukradený. Proč bych měla utíkat? Abych se vrátila ke svému nudnému, zbytečnému, všednímu životu. Abych se mohla vrátit k roztleskávačkám a opět patřit k oblíbeným dívkám. Abych nosila krátké těsné sukně, topy s hlubokým výstřihem, boty na jehlovém podpatku (To vše samozřejmě podle nejnovější módy.) a patlala na sebe kila mejkapu? Abych mohla mluvit afektovaným hláskem o celebritách a nadšeně vykřikovala, když bych se dozvěděla, co má Justin Bieber v popelnici, nebo brečela, když se rozejde se Selenou Gomez. Abych chodila s nádherným úspěšným fotbalistou, protože se to od roztleskávačky očekává, ačkoli do sebe nejsme zamilovaní, a podváděla ho na každém kroku? Abych popírala fakt, že jsme čarodějnice, a snažila se to co nejvíc bojkotovat, přičemž bych předstírala, že ten ošklivý svět plný zla a nočních můr neexistuje?

A k čemu by to bylo? Carol by to život nevrátilo, tak proč se snažit?

Proto ve mně pomyšlení na útěk neprobudil žádné emoce. Ale přesto mě to napadlo a jsem si jistá, že jsem nebyla jediná, ale nebyl to dobrý nápad, který se stejně nikdo nepokusil realizovat. Nějak se profláklo, že nás vězní Vyšší démoni, takže se nikdo neodvážit vydat ani hlásku v jejich přítomnost, pravděpodobně ani dýchat, natož aby spustil organizovaný útok nebo útěk.

A i kdyby se o to pokusily, tak na tom nezáleží. Proti Vyšším nemá šanci ani Rada, takže i jen představa, že by se pár nezletilých čarodějek pokusily vůči Vyšším o cokoli jiného než vyhnutí se jim, je směšná. Něco takového je neuskutečnitelné. Čarodějnice nebojují s démony, ale schovávají se před nimi, snaží se je nenaštvat. Kromě té nejmocnější. Nejmocnější čarodějnice je něco jako legenda. Vždy se na tomto světe vyskytuje aspoň jedna živá čarodějnice, která oplývá nepředstavitelnou mocí. Dokáže se postavit i Vyšším démonům, ačkoli nemá stoprocentní naději na úspěch. V osmnácti letech přestává stárnout, takže lze jí usmrtit pouze zabitím, které mají na svědomí téměř ve všech případech Vyšší. Nebo by to mohli dokázat i ti míšenci. U těch je velmi těžké určit, co dokáží.

Ten drb, mi řekla Bella, která ho taky nikde zaslechla. Ona existence nejmocnější není příliš jistá. Rada jí nepřipouští, protože se učíme, že čím víc máme znalostí, tím jsme mocnější. Proto se jim někdo, kdo třeba nemá znalosti a přitom je mocnější než oni, což by mohl být taky důvod, Rada nemá ráda, když je někdo silnější, se moc nehodí do krámu.

A podle toho, co Bella říkala, tak když zemře, narodí se nová. Ke Carol se to asi doneslo taky, protože nás napadla stejná věc. Vyšší očividně hledají čarodějnici určitého věku. Oni totiž asi vědí, kdy zemřela ta poslední, pokud existovala, takže se jí pokouší najít, ale fakt nevím, co s ní chtějí udělat. Pokud by jí chtěli zabít, tak proč jsme ještě naživu?

„No tak, Daisy, musíš něco jíst,“ ozval se ten hlas znovu, ale tentokrát anglicky.

Zatnula jsem zuby, protože mi to bolestně připomnělo Daisy.

Otočila jsem se na původce nepříjemného bodání v hrudi.

„Nemluv na mě anglicky,“ řekla jsem pomalu s důrazem na každé slabice.

Malá, moc hezká indická dívka vypadala překvapeně, že ze mě dostala nějakou reakci. To se ještě nikomu od Carolina zmizení nepodařilo, ačkoli to zkoušely, především tato dívka. Byla to ta, která přišla hned po Carol, jak jsem si myslela, že je ona. Díky tomu jsem k ní cítila jistou averzi, samozřejmě, že za to nemohla, ale nešlo to ovládnout. Jako když sníte nějaké jídlo a ten den dostanete nějakou nemoc, takže strávíte den s hlavou v záchodě a cítíte chuť toho jídla. To jídlo za nic nemůže, ale stejně pokaždé když ho jíte, si na to vzpomenete a nedokážete si ho vychutnat.

K tomu, že jí nemám ráda možná i přispívá její otravnost. Celou dobu, co je tady, do mě neustále něco hučí. Dřív bych jí asi měla ráda, protože musím přiznat, že je milá a moc hodná, ale teď jen chci, aby mi všichni dali pokoj.

Zadívala jsem se jí do velkých hnědých očí, nacházejících se v opálené tváři s něžnými rysy, která byla orámovaná dlouhými jemnými černými vlasy.

Ty oči jsou příliš velké pro tak malou štíhlou tvář, takže vypadaly trochu vykuleně, což byla její jediná vada na kráse, která byla bohužel poměrně zřetelná.

Samaja, vzpomněla jsem si. Samaja Forgetnerovahauserová. Když jsem se učila jména čarodějných rodin, tak jsem téhle litovala. Myslela jsem si, že musí být hrozné mít takové jméno. Všichni se jí musí posmívat.

Byla jsem hloupá. Co záleží na jméně, když nevinní lidé umírají? A posměch? Vždyť ti, co shazují ostatní to dělají jenom proto, že se potom cítí lépe.

Takhle jsem nikdy dřív nemyslela. Vždy jsem se hrozně starala o svůj vzhled a dávala jsem si pozor na to, co říkám, abych zůstala mezi oblíbenými. Posměch byl moje noční můra.

V protějším koutě jsem zahlédla Dellu. Dokonce i Samaja o ní říkala, že je divná, ostatní, včetně mě dřív, oni říkaly, že je cvok, nebo jí častovaly ještě horšími názvy.

Ale vždyť ona je tady hrozně dlouho. Možná tu kdysi taky měla kamarádky, které jsou pryč. Poprvé jsem měla pocit, že jí chápu.

Komentáře

Dess

Vicky | 23.05.2013

Jo, ještě musím pochválit ten krásný design! :)) Vždycky to chci napsat do komentáře, ale pak na to úplně zapomenu.

Kapitolka

Vicky | 23.05.2013

Rovněž se omlouvám za zpoždění, neměla jsem moc času číst, ale ale doháním to. ;) Tyjo... pěkně ses rozjela! Je to furt lepší a lepší! :) Jen tak dál, moc se těším na další a ještě jednou se omlouvám za to, že jsem tu tak dlouho nebyla :P :)

Titulek? O.o

Erin | 20.05.2013

Omlouvám se za zpoždění, je pro mě prakticky nemožné přečíst kapitolu v den, kdy byla vydaná. To je moje prokletí... :D
Kapitola je sice krátká, ale podle mě je v ní hodně smutných emocí... Je mi Daisy trochu líto. Trochu, protože myslím, že buď je odtamtud někdo dostane, nebo to zkusí sama. Já mám strašně ráda Spartaka. Nemyslím ten seriál, i když taky není špatný. Myslím tím jeho osobu, o co se pokusil a tak. Myslím, že by Daisy mohla být novodobý Spartakus a vést povstání unesených čarodějnic. Já bych na místě těch holek byla při popo až za ušima a na něco takového bych asi čekala.
Strašně moc se mi líbí jméno Samaja :3
A pořád je tady Della... je to zvláštní postava. Myslím tím, že je zvláštní mezi zvláštními. Je těžké odlišovat se mezi odlišenými, ale jí se to daří. Jsem zvědavá, co s ní máš v plánu, asi není v příběhu jenom tak :)

Přidat nový příspěvek

Novinky

Stěhování!

26.06.2013 16:47
Založila jsem si web na blog.cz jentak pro srovnání a zjistila jsem, že má mnohonásobně snažší nastavení (aspoň pro mé potřeby). Sice má o něco horší grafiku, nemůžu používt css a nějak se mi nedaří tam vložit video (Nechcete nikdo poradit?), ale to, co mi na webnode trvalo půl hodiy, mám tady za...

BT - 17. Kapitola

07.06.2013 23:27
17. Kapitola  Děkuji moc Leporell, Erin a Vicky za komentáře. Jinak se moc omlouvám těm, kterým čtu povídku za absenci mých komentářů, ale teď mám strašně málo času. Však to znáte uzávěrka klasifikace. Povídky sice těsně před spaním čtu a strašně se mi líbí, ale na psaní komentářů jsem příliš...

Clockwork Prince - 4. Kapitola

05.06.2013 23:10
Kapitola 4 Cesta   Autorka: Cassandra Clare Překladatelka: Marti Přátelství je jedna mysl ve dvou tělech. -Menz-tzu   Charlotte udeřila do papíru na stole a vztekle vykřikla. "Aloysius Starkweather je ten nejtvrdohlavější, nepokrytečtější,...

Clockwork Prince - 3. Kapitola

05.06.2013 22:39
kapitola 3 NEOSPRAVEDLNITELNÁ SMRT Autorka: Cassandra Clare Překladatelka: Marti   Bohužel! V mládí byli přátelé. Ale šeptání jazyků může otrávit pravdu. A stálost žije ve vyšších sférách. A život je trnitý. A mládež je marnivá. A zlobit...

Clockwork Prince - 2. Kapitola

05.06.2013 21:17
  kapitola 2   REPARACE   Potom sdílejte svou bolest, následovanou smutnou úlevou.   Ach, víc než jen sdílejte! Podělte se se mnou o všechen svůj žal.   - Alexandr Pope "Eloisa to Abelard"       Čarodějné...

BT - 16. Kapitola

29.05.2013 17:51
16. Kapitola  Trvalo to trochu dýl, než jsem měla v plánu, ale ten začátek mi nějak drhnul a nechtělo se pohnout dál. Moc děkuji Erin a Vicky za komentáře.   Anna Druhý den ráno jsem se probudila s nepříjemným pocitem nechutnosti. To se stává, když už jste třetí den bez sprchy a ve...

Clockwork Prince - 1. Kapitola

26.05.2013 16:43
kapitola 1 KOMORA RADY Nad majestátním stropem sálu se vysoko zvedala klenba a andělé stoupající a opět klesající se setkávali s tímhle dárkem. -Alfred, Lord Tennyson, "Palác umění"   "Ach, páni. Vážně to vypadá přesně tak, jak jsem si...

Clockwork Angel - Epilog

25.05.2013 20:33
  EPILOG Bylo pozdě a oční víčka Magnuse Banea se vyčerpáním zavírala. Položil Ódy na Horacea na konec stolu a zamyšleně se díval ven na náměstí deštěm zmáčeným oknem. Byl to dům Camille, ale dnes tu nebyla. K Magnusově nelibosti se zdálo, že teď pár nocí nebude doma, ne-li déle. Odešla z...

Clockwork Angel - 20. Kapitola

25.05.2013 20:32
  kapitola 20 HROZNÉ PŘEKVAPENÍ     Každý vraždí to, co má rád Všichni by to měli slyšet Leč zde zabíjí hořký pohled Tam vraždí sladká řeč, Zbabělec vraždí polibkem, Stateční zabíjí mečem! -Oscar Wilde, "Balada o žaláři v Readingu" - Runy, které označovaly smutek, byly pro Temné...

Clockwork - 19. Kapitola

25.05.2013 20:30
  kapitola 19 BOADICEA   Zapečeť mysl před jejím prvním sladkým vzdechem. Moje, po právu moje, od narození až do smrti moje, moje - tak přísahali naši otcové. Alfred, Lord Tennyson, "Maud" - Když se za nimi zavřely dveře Svatyně, Tessa se s obavami rozhlédla kolem sebe. Místnost byla...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>