Clockwork Angel - Mechanický anděl

21.03.2013 12:53

Mechanický anděl - Anotace

Anotace: Šestnáctiletá Tessa je sirotek a její klidný život je otřesen, když náhle zmizí její starší bratr Nathaniel a ona zůstane úplně sama. Její hledání ji zavede až do viktoriánského Londýna a tamějšího nebezpečného nadpřirozeného podsvětí, kde se čarodějové potýkají s polovičními démony - podsvěťany. Když Tessa zjistí, že ona sama je podsvěťan, musí začít důveřovat svým přirozeným nepřátelům, démony zabíjejícím Lovcům stínů, pokud vůbec někdy chce najít svého bratra. Rozpolcená mezi krásným Willem, lovcem, který skrývá děsivé tajemství, a oddaným Jemem, jehož závislost na démoních drogách ho pomalu ničí, musí Tessa sebrat všechny své síly, pokud chce vypátrat svého bratra a přežít v tomto novém smrtícím světě.

Můj názor: Tak do téhle knižní série jsem se zamilovala. Četla jsem jí, protože to je Spint-off na The mortal instruments. Zpočátku mi to přišlo dost podobné, Tessa jsko Clary a Will jako Jace, ale později se to rozjelo. Myslím, že se spisovatelka snažila napodobit způsob, jak se Clary dostala do Institutu, ale pro Tessu jiné, protože je podsvěťanka.

A taky se mi líbí, že je to psané před 130 lety a Cassie tam ukazuje rozdíly mezi civily a Lovci stínů v jiné době (Například Lovci stínů mnohem méňe diskriminují ženy.)

 

Komentáře

;)

May | 30.09.2013

Jelikož jsem obrovský fanoušek knižní ságy: The Mortal Instruments a tvorby od Cassandry Clare (už jsem viděla i filmové zpracování Město z kostí a přijemně mě to překvapilo) :D ... Musela jsem se tedy pustit i do čtení této série - A jako vždy, naprostá bomba. Umístění děje, postavy, samotný děj... Začetla jsem se takovým způsobem, že najednou jsem se ocitla na poslední stránce a už hledala druhý díl. :)

www.maydi-story.blog.cz

Přidat nový příspěvek

Novinky

Zápis spřátelených blogů

08.02.2013 22:35
Pokud se chcete stát mým sb, tak mi napište na alice.shinshekli@seznam.cz svou přezdívku, blog, na co se váš blog zaměřuje (pokud se zaměřuje na něco konkrétního) a pokud chcete, tak jak dlouho ho máte. Můžete mi napsat i do komentářů, ale nevím, jak dlouho bude trvat, než si toho...

Prolog

08.02.2013 14:32
Běžela jsem temnou uličkou jak nejrychleji mohla. Za mnou se ozývalo dunění bot těžkého muže. Byli mi v patách. Rychle jsem zahnula a doufala, že se jim ztratím. Trochu se mi ulevilo, když kroky za mnou ustaly, ale hlavně neusínat na vavřínech. Běžela jsem tiše dál. V dálce jsem zahlédla...
<< 10 | 11 | 12 | 13 | 14